CORE radio-ohjauslaitteet

Power Box on tehnyt työtä yli kymmenen vuotta oman riippumattoman radio-ohjauslaitteiston parissa. Tämän tietäen saattaa tuntua, että olemme hieman myöhässä uuden 2,4 GHz:n laitteiston esittelyssä, mutta juuri tämä myöhäinen mukaantulo antaa meille ainutlaatuisen edun: Tämän uuden alustan kehittämisen aikana meillä ei ole ollut tarvetta tehdä kompromisseja yhteensopivuuden luomisessa muiden järjestelmien kanssa, ja tämä on mahdollistanut uusien standardien luomisen 2,4 GHz:n RC-laitteiden alalla. Asetimme CORE radiolle ensisijaiseksi tavoitteeksi turvallisuuden ja toiminnallisen vakauden.

RADIOSIGNAALI JA VIRRANSYÖTTÖ

Radioyhteytenä käytetään Weatronikin kehittämää ja perusteellisesti testattua taajuushyppely-prosessia. Tämä prosessi on tunnettu entuudestaan sen häiriöttömyydestä ja pitkästä kantamasta. Vaikka siirrämme toisenlaista dataa (siksi laitteisto ei ole yhteensopiva Weatronicin kanssa) niin radioparametrit ovat identtiset. Varmistettu tiedonsiirto otettiin käyttöön sellaisenaan. Myös osa vanhasta laskentamallista on käytössä (servodatan laskenta). Jos esimerkiksi lähetinpiirissä syntyisi vika, vastaanotin varoittaisi käyttäjää välittömästi telemetrialinkin kautta.

PowerBox on tunnettu varmoista virransyöttölaitteistaan, ja tällainen sisältyy myös CORE:een: kaksi erillistä Li-Ion akkua, kumpikin 3400mAh/7,2V ja koko syöttöpiiri on kaksinkertainen - ominaisuus joka on tällä hetkellä vain CORE:ssa. Lähettimen toiminta-aika on noin 15 tuntia kun näytön kirkkaus on maksimissaan ja järjestelmää kuormitetaan maksimi kuormalla.
TELEMETRIA

Uskomme, että telemetrian merkitys kasvaa merkittävästi seuraavien muutaman vuoden aikana ja sille asetettavat vaatimukset lisääntyvät. Siksi olemme investoineet valtavasti voimavaroja sen kehittämiseen. Tällä hetkellä on maailmalla vain muutaman telemetria-antureiden valmista ja niiden telemetria-anturit ja laitteet ovat jo monien mallareiden käytössa. Nykyiset lähettimet eivät kuitenkaan pysty käsittelemään suurien anturimäärien tietoja tai lähetysnopeus laskee anturimäärien kasvaessa. Tässä suhteessa CORE järjestelmä on mitä erinomaisin: Telemetriatiedon käsittely ja siirto on ollut merkittävän uudelleensuunnittelun kohteena. Sen tuloksena järjestelmän P2- BUS:iin voi liittää maksimissaan 240 anturia, joista jokainen voi tuottaa 32 data-arvoa. Järjestelmä pystyy lähettämään 800 x 16-bitin arvoa sekunnissa. Tulevisuutta ajatellen tämä tehotaso avaa aivan uusia mahdollisuuksia kuten esim. servojen todellisen valvontamahdollisuuden.

P2-BUS telemetrialiittymämme on avoin muille valmistajille, mikä tarkoittaa, että asiakkidemme ei tarvitse vaihtaa uusia antureita koneisiinsa; uuden ohjelmiston lataaminen niihin riittää. Konfigurointi ja parametrien asetusten tekeminen sujuu helposti lähettimestä käyttäen radioyhteyttä.

LINUX ÄLYPUHELINOMINAISUUKSILLA

CORE lähettimen peruskäyttöjärjestelmä on nykyaikainen ja tehokas Linux PC, jota ohjataan kokonaan laitteen kosketusnäytön avulla. Ohejlman perusnäyttö näyttää ja tuntuu samalta kuin tyypillisessä älypuhelimessa. Intuatiivinen käyttöliittymä mahdollistaa nopean pääsyn kaikkiin asetuksiin. Näin mallien ohjelmointi on tehtävissä nopesti ja helposti. Kaikki käyttöliittymän ominaisuudet on ohjelmoitu Toolkit Qt:lla. Tämä kehitysympäristö on nykyisin lähes standardi sulautettujen graafisten käyttöliittymien alalla.

Lähettimen näyttö on valmistettu PowerBox Systemsin erittelyn mukaisesti ja se on erittäin selkeä myös kirkkaassa auringonpaisteessa. Vain kevyt kosketus kapasitiiviseen näyttöön riittää. Pikavalintapainikkeet näytön alareunassa mahdollistavat nopean siirtymisen tärkeisiin toimintoihin kuten servomonitori tai näytön lukitus.

Sisäinen tiedonsiirto on toteutettu CAN-BUS:n avulla. Tämä testattu järjestelmä on ihanteellinen meidän käyttöömme ja sitä ovat käyttäneet onnistuneesti auto- ja ilmailuteollisuus useita vuosikymmeniä.

Servomonitori on selkeä osoitus järjestelmän suuresta prosessointinopeudesta. Kun lähettimen ohjainta liikutetaan näyttö reagoi täysin reaaliajassa. Vakiona Linux tietokoneessa on OpenGL tuki, mikä mahdollistaa lähes rajoittamattoman laajan grafiikan, myös tulevaisuudessa.

OMINAISUUDET

Lähetin on vakiona varustettu kaikilla fyysisillä ohjaimilla lukuunottamatta tikkukatkaisijoita (joita voi muuttaa). Jos niitä tarvitaan voi käyttjä itse tai huoltomme asentaa ne. Lähettimessä on tarvittavat pistokkeet valmiina. Vakio-ohjaimet ovat kaksi alumiinista koneistettua tikkuyksikköä, jotka on varustettu kuulalaakereilla ja täysin kulumattomilla Hall-antureilla. Hall-anturiyksikköjen rakenne on poikkeuksellinen. Tikkua liikutettaessa liikkuvat molemmat maagneetit. Rakenne on sellainen, että x- ja y-akselin magneetit ovat aina kiinnitetty suhteessa toisiinsa varmistaen liikkeen lineaarisuuden. Näin vältetään ohjelmisto, jolla eplineaarisuus kompensoidaan. Tämä parantaa ohjauksen tarkkuutta selvästi. Hall antureitten resoluutio on 16 bittiä (samoja antureita käyttää mm. autoteollisuus). Tätä resoluutiota ei heikennetä PWM-mittauksella vaan käytämme erityisesti tähän tarkoitukseen suunniteltua digitaalista dataprotokollaa. Tällainen tiedonsiirto on täysin immuuni häiriöille ja sietää virheitä. Jo heti ensitesteissä tuli selvästi esiin se millä tarkkuudella ohjaimet toimivat. Testipilottiemme ensitestit vahvistivat oletuksemme: ammattilaiset ovat aivan innoissaan ohjainten tarkkuudesta ja nopeudesta.

Lisäksi lähettimessä on 8 vipukatkaisijaa, joista alin pari on 2-asentoisia ja muut 3-asentoisia. Käyttäjä voi kuitenkin vaihtaa ne tarvittaessa milloin tahansa vaikkapa lukittaviin tai pitemmällä vivulla varustettuihin katkaisimiin. Asiakkaan niin halutessa potentiometritkin voidaan asentaa. Lähettimen syötöt on suunniteltu mahdollisimman joustavikasi. Uusi ominaisuus on kaksi palautuvaa katkaisijaa tikkuyksiköiden oikealla ja vasemmalla puolella. Nämä ovat hyvä valinta esim. pyöräjarrujen, sähköstarttejen tai savupumppujen ohjaukseen.

ULKONÄKÖ JA TUNTUMA

Kun otat CORE lähettimen käteesi tuntuu se heti kotoisalta: kaikkien katkaisijoiden sijoittelu on tuttu muista huippuradioista. Pyrkinyksenämme on aina ollut antaa käyttäjille ammattimainen "työkalu", jota he voivat käyttää välittömästi. Alcantara-nahasta valmistetut kädensijan pinnoitteet antavat välittömästi kuvan huippulaitteesta. Ja tietysti lähetin sopii täydellisesti käteen.

SUURINOPEUKSINEN SIGNAALIN LÄHETYS

CORE tarjoaa 26 kanavaa 4096 bitin resoluutiolla. Tästä huolimatta ohjausdata lähetetään käyttäen 10 ms päivitysnopeutta nollaviiveellä. Kaikilla kanavilla on täysi resoluutio eikä mitään rajoituksia päivitysnopeuteen.

LISÄÄ HUIPPUOMINAISUUKSIA

Lähettimessä on GPS, 9-akselinen liiketunnistin, USB- ja WLAN-pistokkeet. Viimeksimainittuja voi käyttää mm. koko järjestelmän ohjelmistopäivityksiin. Vastaanottimet voi päivittää kätevästi radioyhteyden avulla. Eli niitä ei edes tarvitse poistaa mallista.

CORE LÄHETIN (Hopea, saatavana myös alemman kuvan mukaisena mustana)

OMINAISUUDET

+ 26 kanavainen radio-ohjausjärjestelmä

+ erittin turvallinen häiriöitä vastaan, aito suojattu 2,4 GHz:n lähetys

+ erittäin pitkä kantomatka

+ suojattu PowerBox virransyöttö

+ tehokas reaaliaikainen telemetria

+ jopa 800 telemetria-arvoa sekunnissa

+ avoin BUS käyttöliittymä servoille ja telemetrialle

+ alumiiniset tikkuyksiköt

+ Hall-anturit tikuille ja liukukytkimille

+ 20 lähetinohjainta + 2 lisätikkukatkaisijaa

+ kapasitiivinen täysväri kosketusnäyttö

+ suuri resoluutio, erittäin hyvin näkyvä kirkkaassa auringonpaisteessakin

+ intuitiivinen valikkojärjestelmä ja pikanäppäimet

+ sisäinen GPS

+ Linux PC käyttöjärjestelmä kaikkiin kuviteltavissaoleviin lajannuksiin

+ virtalähteenä Li-Ion akku

+ servojen resoluutio 4069 bittiä

+ TFT kosketusnäyttö

+ käyttölämpötila-alue -30 - +85 astetta Celsiusta

TEKNISIÄ PERUSTIETOJA Hinta sisältää:

- 1 kpl lähetin

- 26 kanavaa 1 kpl PBR - 9D vastaanotin

- 2 kpl PBR - 8E (vain ennakkotilanneille)

- 1 kpl kaulahihna

- paino 1152 g

-1 kpl alumiinisalkku


HINTA 2525 €
Core pulpettilähetin (musta, saatavana myös ylemmän kuvan mukaisena hopeana) on toiminnoiltaan samanlainen kuin käsilähetinkin.

Käsilähettimen voi muuntaa pulpettimalliseksi erikseen saatavalla muunnossarjalla.

HINTA 2525 €