Uusi F5J liidokkini Kappa 35

Päätin vihdoin minäkin rakentaa myös F5J koneen. Pitkän pyörittelyn jälkeen koneeksi valikoitui Bohuslav Pekarin Kappa 35. Vaikka kone on uusi ja siitä löytyi vähänlaisesti tietoa valitsin sen koska halusin kevyen koneen. En kuitenkaan koneperheen kaikista keveintä vaan kokohiilisen version hiili D-boxilla. Punnitsin tänään komponentit ja niiden painot ovat seuraavat:

Siiven keskiosa 350 g

Siiven kärki oikea 154 g

Siiven kärki vasen 155 g

Runko 155 g

Yhteensä siis 814g

Ei paha kun ottaa huomioon, että rakenne tuntuu aika lujalta ja jäykältä.

Moottoriksi tulee Leomotionin uusi F5J moottori 3007-6000 6,7:1 vaihteella. Moottori ei tosin ole vielä virallisesti myynnissäkään.

 RFM:n 16x8 potkurilla se ottaa 45A ja antaa siis noin 480-500W riippuen akusta. Ei kaikkein kevein (105 g), mutta pitäisi kestää niin sähköisesti kuin mekaanisestikin.

16x8 kapealapainen hiilipotkuri ja 38 mm spinneri (27 g), 6 kpl MKS D-6100 servoja (9 g/kpl), 850/1300 TP 3S akku (79/110 g), YGE 60 A säädin (35 g) ja ACT:n 8-kanavainen vastari (7 g).

Lentopainoksi tulee näillä kilkkeillä siis 1230 - 1270 g.

Kaikki komponentit (servoja lukuunottamatta) kasassa

Tässä on säätimessä vielä aiemmat johdot paikallaan. Moottori juotetaan suoraan säätimeen ja radio- sekä syöttöpiuhat lyhennetään minimiinsä kunhan saan komponenttien paikat määriteltyä.

Tässä näkyy aika hyvin rungon takaosa, sivuperäsimen alapää ja moottori. Runko on valmistettu niin, että puoliskojen jakolinja kulkee rungon keskellä vaakatasossa. Peräkartio on erillinen "holkki"

Sisukalut soviteltuna paikalleen. Moottori ja 1300 mAh:n akku vasemmalla, sivuperäsin- ja korkkariservo keskellä (yhdellä ruuvilla kiinni) Altis V4 loggeri paikallaan ja sen alla ACT 8-kanavainen vastaanotin. Vastaanottimen alle mahtuu ballastipaketti. Vastaanotinantennit on johdettu silikonisten läoivientien avulla ulos hiilisestä rungosta..

Kaikki siipiservotkin on nyt kiinni vain kahdella ruuvilla. Servojohtokin on kevyttä (mutta sähköiseti riittävää) painon säästämiseksi.

0,9 mm teräslankatyöntötakojen linkitys korkkariin ja sivariin. Aika tiukkaa.

Tässä takapään linkit on piilotettu erillisen kartion sisään.

Valmis kone

Valmis kone

Kone on nyt vihdoin lentovalmis. Vaikka moottori painaa 105 g ja akkuna on nyt TP 3S 1300 Akku jouduin lopulta kuitenkin lisäämään nokkaan lisäpainoja niin, että kone painaa nyt lentovalmiina 1330 g. Ei paha.
Koitan saada enslennon ensi viikolla josko sää sallii.
Kaikenkaikkiaan aika hienon tuntuinen laite ja ensimmäinen (tai ainakin ensimmäisiä) F5J koneeksi alunperin suunniteltuja kuitukoneita. Ulkonäkökin miellyttää silmää.

Tekstisisältöä pääset muokkaamaan tuplaklikkaamalla tekstialuetta. Tekstieditorilla voit lisätä ja muokata linkkejä, lihavoida, kursivoida ja alleviivata tekstiä sekä luoda listauselementtejä ja numerolistauksia. Asetuksista voit asemoida tekstin oikealle, vasemmalle tai keskitetyksi sekä jakaa tekstikappaleen useampaan eri komponenttiin.

Ensilento oli vihdoin tänään 28.2.2015

Nousunopeus tuntuu kohtuulliselta (en tosin saanut jostain syystä dataa loggerista). Kone on yllättävän herkkä eikä suositeltuja ohjainpintojen liikeratoja kannata ylittää ainakaan ensilennoilla. Tuo iso sivuperäsin + pitkä runko tekee sen, että niinkin kevyessä tuulessa kuin tänään se toimii kuin tuuliviiri. Kääntää koneen tuulen tosi herkästi. 
On se aika käsittämättömän hyvä liitämään. Kokeilin vasta laippojen o-asetuksella ja kaikkiaan 22 sekunnin moottoriajalla tuli lentoajaksi lähes kahdeksan minuuttia ja tein kaikenlaista testausta lennon aikan. Ja lentää hitaasti (nyt tietysti ilman lisäpainoja.